Mi erre jártunk a kijárási korlátozás alatt - 5 kerékpáros tipp

2020.05.10

Távol álljon tőlem hogy megmondjam, ki mit csináljon a már 2 hónapja tartó kijárási korlátozás alatt, de ahogy a kormányrendelet is mondja: "egyéni szabadidős sporttevékenység, valamint szabadidős célú gyaloglás céljából is el lehet hagyni az otthonokat." Erre pedig szükség is van, hiszen kell a friss levegő, kell a mozgás, kell a kikapcsolódás. Számunkra nagyon fontos volt, hogy olyan helyre menjünk, ami a fővárostól nincs túl messze, kevésbé ismert legyen, így remélhetőleg kevés emberrel tudunk találkozni. A tömegközlekedési eszközöket nem akartuk használni, ezért a Kék folytatása most kiesett.

Itt olvasható a gyalogos kirándulás része.

Ebben az időszakban biciklivel is többet szoktunk menni, több kisebb-nagyobb, vagyis inkább közepesebb túrát is csináltunk. Gondoltam ezeket is megosztom, hátha más is tud belőle meríteni.

Szentendre

Többször is csináltunk olyat, hogy a Megyeri hídon át kimentünk Szentendrére. Olykor, ha a városig nem is, de a híd segítségével jó nagy kört lehet tenni, és a lehetőség is sok a budai oldalon: Békásmegyer, Királyok útja, Római part, Újpesti vasúti híd, Árpád híd.

Naplás-tó

Cinkotán található a Naplás-tó, amely eddig nekem kimaradt, pedig remek kis hely. A környékét tavaly felújították, kapott új utat, új bringa utat, sok padot és kukát is. A tó csak úgy hemzseg a kacsáktól. Mi a főváros szívéből indultunk neki az utunknak, a Rákos-patak mentén mentünk, majd a Hermina parkban kötöttünk ki, amelyet a Szilas patak követett, amely egyenesen elvisz minket a tóig.

Budapesti erdők

Egyik alkalommal a Káposztásmegyeren található Farkas erdőt és környékéket tekintettük meg. Az Óceánárok - Szilas patak mentén remek kis sportközpontot hoztak létre, ezt ki szeretnénk majd próbálni, ha nyitva lesz.

Egy másik alkalommal pedig a Kiscelli parkerdőbe mentünk, a Doberdó út felől. Itt azért már sok ember volt, de mégse volt tömött érzésünk.

A Kamaraerdőbe is ellátogattunk, ami a fenti kettőhöz képest már nagyobb, és erdősebb hangulatú is. Ide kitekerni a belvárosból jó kaland és edzés is volt.
Mind a három erdő hangulatos, a városban egy kis sziget paradicsomként szolgál, ahol nyugalom és madárcsicsergés vár ránk.

További fényképek, sztorik, érdekességek:
Facebook
Instagram